Over Next Door Yoga

 

Wat is Next Door Yoga?

Fitter worden? Werken aan je lenigheid? Of toch wat spiritualiteit toevoegen aan je leven? Het kan allemaal bij Next Door Yoga.

Next Door Yoga geeft yogalessen op een inspirerende, eerlijke, toegankelijke en leuke manier. De lessen zijn voor iedereen geschikt: zowel voor beginnende yogi’s-to-be als voor meer ervaren yogi’s.

Of je nu ontspanning zoekt of meer diepgang; Next Door Yoga biedt je de mogelijkheid om yoga te beleven op een manier die bij jou past.

 

Docenten

 

Mariken Zbinden

 

Yoga is mijn passie geworden! Ik ben gestart met yoga omdat het aangeboden werd op de sportschool en ik het een mooie manier vond om een wat rustigere les te doen naast bootcamp. Dat klinkt niet echt als een passie en dat was het ook zeker niet in het begin. Maar yoga groeide echt voor mij; waar het startte met wat asana’s werd het voor mij steeds meer een manier van leven. Als ik nu een paar dagen geen yoga doe, voelt dat echt als een gemis! Door yoga ben ik bewuster geworden van mijn eigen lichaam en heb ik meer compassie gekregen, ook voor mezelf. Van yoga geven had ik niet gedacht dat ik het zo leuk zou vinden, maar het voelt echt als een cadeautje wanneer ik op het eind van de les naar de deelnemers kijk en ik tevreden en ontspannen gezichten zie.

 

Next_Door_Yoga_Simone_Engelen-30

 

Amel Msellemi

 

Mijn naam is Amel, 38 jaar en ben sinds 2 jaar yogadocente. Ongeveer 10 jaar geleden ben ik met yoga begonnen, ik was op zoek naar rust en ontspanning en sindsdien heb ik het niet meer los kunnen laten. Na 7 jaar op kantoor te hebben gewerkt, heb ik de switch gemaakt en van yoga mijn werk gemaakt, zonder dat het als werk aanvoelt! Het heeft mij zoveel gebracht, meer in verbinding met mezelf, mijn lichaam, rust, ontspanning, zelfreflectie maar ook kracht en expansie. In mijn ogen is yoga een persoonlijke ervaring,  wanneer je op de yogamat stapt begint er een innerlijke reis door ademhaling en beweging.  Ik wil iedereen dan ook uitnodigen om met mij op reis te gaan tijdens de les, ontmoet jezelf, omarm jezelf en houd van jezelf. Tot dan!

 

 

Karime Mojica

 

My name is Karime, I come from Mexico and I am currently studying Environmental Sciences here in the Netherlands. Throughout my life I have practiced different sports but yoga is the one practice that gives me everything I need: Peace of mind, flexibility, strength, fitness and most importantly, it gives me the chance to connect with my inner self. One of my mom’s friends back in Mexico was opening a new yoga studio where she’d teach Ashtanga yoga and Aerial yoga. She invited me to one of the classes just to see if i liked it and rght after that day I was amazed about how cleansing it was. This was 3 years ago and since then I haven’t stopped. I have not been practicing for long but I achieved so much in so little that I got interested in teaching it as well and eventually, my mom’s friend hired as an instructor as well. Every practice is different, even if you do the same postures and that is what I love the most about it.  Also I love the fact that yoga can be done by anyone, no matter the sex, the age, where you come from, if you want to practice yoga you just need a mat, to breathe, relax and go with the flow while listening to your body and its needs. It is my favorite escape whenever life gets too boring or complex and even on happy days, yoga makes them even better.

 

 

Helinde Smits

 

Yoga brengt mij de rust die ik voorheen alleen via overmatig veel sporten kon behalen. Dansen, klimmen, hardlopen. Liefst zo vaak en lang mogelijk. Ik hield van een uitdaging en mijn grenzen verleggen, maar ik hield vooral van de rust en stilte in mijn hoofd na een ontzettend harde training. Dit putte mijn lijf langzaam uit. Ik kreeg blessures. Mijn manier om te ontspannen werkte niet meer …

Tot ik in Azië mijn eerste yogales had. Sinds lange tijd ervaarde ik hoe het was om echt te ontspannen, los te laten en tot rust te komen. Zonder mijn lijf uit te putten. Vanaf dat moment ben ik me steeds verder in yoga gaan verdiepen en ben ik verschillende opleidingen gaan doen.

 

 

Ellis Verduijn

 

Ik ben Ellis, een positieve en enthousiaste meid met een grote passie voor het beoefenen en geven van diverse vormen yoga. Afgelopen jaar heb ik op Aruba gewoond waar ik, naast mijn baan als juf creatieve vakken op een middelbare school, yogalessen en voedingsworkshops heb gegeven. Met deze laatste twee wil ik doorgaan in Nederland, waar ik vanaf juli weer kom wonen.
In mijn vrije tijd geniet ik van het bereiden van maaltijden, het ontdekken van de wereld en het samenzijn met vrienden en familie.