Op 28 maart zullen voorlopig de laatste lessen van Next Door Yoga plaatsvinden

Bedrijfsyoga

Wat leuk dat je je aan het oriënteren bent op yoga voor je bedrijf!

Natuurlijk heb je er als werkgever baat bij als je werknemers goed in hun vel zitten. Ten eerste is dat vooral fijn voor hen, maar het zorgt ook voor minder verzuim, een hogere productiviteit en een goede sfeer binnen het bedrijf. Helaas is stress op de werkvloer niet altijd te voorkomen. Deadlines en onverwachte ontwikkelingen kunnen stress veroorzaken, maar hoe zorg je ervoor dat je werknemers hier zo goed mogelijk mee omgaan?

Wist je dat

  • Een zieke werknemer gemiddeld €250 per dag kost? (bron).
  • Het fiscaal interessant kan zijn om bedrijfsyoga aan te bieden? (bron)
  • Je (potentiële) werknemers een secundaire arbeidsvoorwaarde kan aanbieden in de vorm van bedrijfsyoga?

 

yoga pose met handen tegen elkaar

Voordelen van bedrijfsyoga

Een (wekelijkse) yogasessie met je team om te ontspannen, te zorgen voor nieuwe energie en meer binding tussen collega’s. Ook verhoogt yoga de concentratie, je productiviteit en het werkplezier.

 

Door yoga op het werk aan te bieden, geef je jouw medewerkers:

  • de mogelijkheid om als collega’s samen iets te doen wat wellicht buiten hun comfortzone ligt
  • tools om beter om te gaan met stresssituaties (ademhaling, concentratie en meditatie)
  • de mogelijkheid om fysiek sterker en fitter te worden
  • een moment voor zichzelf tijdens of na een (intense) werkdag

Wat kan Next Door Yoga hierin betekenen?

Yoga voor iedereen

Next Door Yoga biedt verschillende vormen van yoga aan die geschikt zijn voor alle medewerkers, zowel ervaren als onervaren yogi’s. Je kan een terugkerende yogasessie organiseren waardoor er verschillende thema’s aan bod komen. Kies een van de onderstaande thema’s of bepaal in overleg een thema en zodat we dit specifiek voor je uitwerken.

Next door yoga regelt alles

Alle materialen (matjes, dekens, blokken) worden door Next Door Yoga op locatie geregeld. Mocht je bedrijf geen geschikte ruimte hebben, kunnen de yogalessen in de studio van Next Door Yoga worden georganiseerd. Ook kunnen we samen zoeken naar een locatie in de buurt van het bedrijfspand.

Thema’s voor de yoga

In elk van de thema’s die we aanbieden, zit een vertaling naar de situatie buiten de mat. De poses op de yogamat en wat zich afspeelt binnen de workshop is een spiegel van ons dagelijks leven. Het grote voordeel van de yoga is dat je de mogelijkheid hebt om in een veilige omgeving situaties (op een fysieke manier) onder ogen te komen. Op de mat kan je uitproberen, je grenzen opzoeken en je kan spelen. Je hebt de tijd en de ruimte om bewust stil te staan bij de dingen die er gebeuren en de vertaling daarvan naar “het gewone leven” maken. Tijdens deze workshops zal er ook regelmatig een vertaalslag worden gemaakt naar werksituaties of privésituaties zodat de deelnemers zich daar zelf ook bewuster van gaan worden gedurende de workshop.

Flexibiliteit en grenzen ontdekken

Bewustwording dat je flexibel kan zijn en flexibeler kan worden ook als je soms het idee hebt dat er geen verandering mogelijk is. Ook kan je ontdekken dat er op bepaalde momenten een grens is en je de keuze hebt deze te verleggen of dit bewust niet te doen.

Een combinatie van yin en yang yoga. De yin yoga geeft je, door de tijd en rust in de poses, de mogelijkheid om grenzen te herkennen en te bewaken. Yin yoga kenmerkt zich door poses die langer worden aangehouden en deze hebben effect op je bindweefsel. Het is een rustige vorm van yoga. We gaan op zoek naar milde poses en de versie van de pose die bij jou past.

In de yang yoga werken we  in dit thema aan flexibiliteit en aan het creëren van ruimte. In de yang yoga gaan we ook op zoek naar het herkennen van de grenzen. We zoeken grenzen op een veilige manier op, waarbij je bewust een keuze kan maken om ze nog wat te verleggen of juist niet. Dezelfde poses worden herhaald, zodat je kan ervaren dat de pose op een ander moment heel verschillend aanvoelt en ook dat er meer ruimte kan ontstaan. Yang yoga is een actieve vorm van yoga waarbij spieren versterkt of gestretcht worden.

Doordat je eerst bewust kan worden van de grenzen tijdens de yin yoga, heb je de mogelijkheid om tijdens de yang yoga dit nog verder te onderzoeken.

icoon staande yoga houding
Aanvragen

Intrinsieke motivatie

We gaan op zoek naar de dingen waar je gelukkig van wordt. Zowel in je werk als op privégebied. Wat zijn de dingen die je graag doet en welke dingen juist niet? Je gaat ontdekken wat de reden is dat je bepaalde dingen leuk vind en andere dingen vreselijk en daarmee wordt je je bewust van je intrinsieke motivatie.

Een rustig fysieke (yang) yogagedeelte waar je bezig bent met het voelen wat er in jezelf gebeurt tijdens een pose. Vervolgens proberen we om in verschillende poses op te merken welke pose prettig is en welke niet. We gaan op zoek naar de reden dat iets prettig voor je is of juist niet.

Er worden rustige (easy flow) poses gedaan zodat de poses niet te intens zijn en er voldoende tijd is om te voelen en je te realiseren wat er gebeurt terwijl je wel actief bezig bent.

Aan het eind doen we een geleide meditatie/ visualisatie waarbij je dit nog uitgebreider kan vertalen naar je dagelijkse bezigheden,  zowel werk als privé.

icoon meditatie houding
Aanvragen

Balans en stressbestendigheid

Je balans weer in je leven vinden of in ieder geval realiseren wat een disbalans met je kan doen en wat je kan helpen om steviger te staan. Wat is jouw sterkte en hoe zoek je deze op? Hoe kan je jouw sterkte ideaal benutten tijdens je werk? Voelen dat je niet zomaar omvalt wanneer je je sterk voelt.

Een workshop waarbij we veel poses doen die ervoor zorgen dat je je krachtig voelt. Ontdekken wat hetgeen is dat je je in deze poses krachtig voelt en hoe je dit op een ander moment ook op kan roepen. Als je je krachtig voelt dan ben je veerkrachtiger.

We doen een aantal balanshoudingen, waarbij je merkt wat er gebeurt als je in balans blijft maar ook wat er gebeurt als je omvalt omdat je je balans aan het zoeken bent. Wat gebeurt er als je valt? En wanneer je daarna weer opstaat? Doe je de pose dan opnieuw en zoek je dan je grens op of blijft je juist “op veilig gebied”?

Ook zorgt deze workshop voor de realisatie dat je balans en veerkracht verschillend zijn op verschillende momenten. Niet alleen op je yogamat maar ook in het ‘gewone’ leven.

 

icoon yoga pose cobra
Aanvragen

Workshop op maat

Als deze thema’s niet passend zijn, gaan we in overleg om een ander thema te bespreken en de inhoud van de workshop daarop afstemmen.

Erg fijn om de dag te beginnen met een stoelyoga les van Mariken!
Het resultaat is: meer focus gedurende de hele dag en minder last van klachten als nekpijn, rugpijn en schouderpijn.

Dankjewel voor de fijne lessen Mariken!