Yogastijlen

 

Next Door Yoga biedt momenteel vier soorten yoga aan. Alle lessen zijn verschillend maar grofweg is er wel een standaard opbouw van de flow lessen:

We starten met een ontspanningsoefening om in het moment te komen, gevolgd door zonnegroeten en staande asana’s (houdingen).  Dan doen we een aantal zittende en liggende asana’s en we sluiten de les altijd af in savasana (een ontspannen houding op je rug) met een meditatie of ontspanning. Tijdens de les worden verschillende opties aangeboden, zodat je zelf kunt kijken welke optie het beste bij jou past. Op die manier zijn de lessen voor iedereen toegankelijk, ongeacht je ervaring, conditie of fysieke gesteldheid.

 

 

 

Vinyasa flow

Vinyasa flow is een dynamische (yang) vorm van yoga waarbij je door fysieke inspanning niet alleen je flexibiliteit, kracht, concentratie- en uithoudingsvermogen traint, maar ook zeker je geest tot rust brengt. Vinyasa flow vraagt redelijk wat kracht en uithoudingsvermogen. Je integreert je ademhaling in de asana’s wat een flow creëert. Daarnaast is het een pittige les wat er voor zorgt dat je je gedachten makkelijker los kunt laten en je aanwezig bent in het hier en nu.

 

Yin yoga

Yin is een vorm van yoga waar de focus ligt op het bindweefsel en een tegenhanger van alle het yang (actieve) wat we doen tijdens andere sporten of yoga. Deze les bestaat uit yin oefeningen waarbij de nadruk op het fascia (bindweefsel) ligt.  Deze gaat bewegen door meerdere minuten in dezelfde houding te blijven en zoveel mogelijk te ontspannen. Hierdoor wordt het bindweefsel soepeler en sterker en je gewrichten mobieler. Yin yoga is een vorm van yoga die meer is gericht op loslaten en ontspannen dan de flow vormen van yoga.

 

Yin Yang

Yin Yang is een vorm van yoga waarin twee yogastijlen gecombineerd worden; yang is een actievere vorm van yoga waarin de focus op de spieren ligt en yin yoga waar de focus ligt op het bindweefsel. De opbouw van de les is dat we starten met een yang yoga om de spieren op te warmen. Het tweede gedeelte bestaat uit yin oefeningen waarbij de nadruk op fascia (bindweefsel) ligt. Dit doen we door meerdere minuten in dezelfde houding te blijven en zoveel mogelijk te ontspannen. Hierdoor wordt het bindweefsel soepeler en sterker en je gewrichten mobieler.